Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици в Търговище преминават на едноседмично онлайн обучение

| обновено на 19.10.20 в 21:22
Снимка: Веселина Киричева

До края на месеца учениците от горния курс на Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище ще останат по домовете си и ще продължат обучението си онлайн. Учениците от 5 до 12 клас ще бъдат в режим на обучение в електронна среда от разстояние, а тези от първи до четвърти клас продължават занятията си в присъствена форма. В последните дни близо 300 родители заявиха желание децата им да минат на електронно обучение. Над 200 са учениците, които се лекуват у дома с грипоподобни симптоми. В училището има и 5 паралелки с близо 150 ученици, които са под карантина заради и положителен резултат от pcr тест на техни съученици. Те са 2 в начален етап, 1 в шести клас и по една паралелка в 10 и 12 клас. Учителите, които са показали положителен тест, са 8. Трима от тях се лекуват в болница. Още 7 преподаватели имат грипоподобни симптоми. 

Кореспондентът на БНР в региона се срещна с директора на училището Севдалина Зафирова.

Какъв е отзвукът от писмото на учениците, които искат да учат дистанционно?

"Паралелката 8-ми "Г"-клас, чийто класен ръководител - нашата прекрасна колежка, миналата седмица почина, са решили една седмица да бъдат онлайн, за да се пресече заразата с цел опазване живота на учителите", каза директорката Севдалина Зафирова:

Симона Митева - една от ученичките, които подписаха писмо с желание да учат онлайн, коментира пред БНР:

"Загубата на класната трогна абсолютно целия клас. Беше ни трудно да го преживеем и затова решихме да предпазим здравето на другите ученици, като останем една седмица вкъщи. Ако положението със заразените не се нормализира, най-вероятно ще останем и повече".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна