Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"В" като Вагина

Появата на книгата „В като Вагина“ предизвика вълна от скандали и отново раздели обществото ни на две. На една група, които са готови да съдят и заклеймяват, и на други, които осъзнават нуждата от адекватно и съвременно издание за сексуално образование и здраве. „В като Вагина“ e илюстрирана книга за момичета, но е подходяща и за жени от всички възрасти. Подобно издание, изготвено изцяло от български екип в български контекст, излиза за първи път у нас.

“В като Вагина” поднася важна информация по леснодостъпен начин, с помощта на стотиците илюстрации на Борислава и Михаела Караджови. Автори на книгата са Светла Баева, директор “Кампании” във FineActs, и активистката Рая Раева. Съдържанието на книгата е консултирано с множествено експерти по здраве и сексуално образование.

Женското тяло, менструацията, сексът и сексуалното здраве продължават да са тема “табу” в България. Книгата “В като Вагина” разглежда тези и други важни теми, като има за цел да запълни огромната пропаст в сексуалното образование в България и отвъд.

Белослава Димитрова се срещна с авторките на текста и като начало ги попита дали са очаквали подобни полюсни реакции.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени