Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-министър Зорница Русинова: Преговаряме с ЕК да продължи програмата за храните

Правителството преговаря с Европейската комисия за продължаване на Оперативната програма за предоставяне на храни на най - нуждаещите се. Това заяви в Бургас зам. министърът на труда и социалната политика Зорница Русенова. Тя се включи в раздаването на хранителните пакети в първия пункт, който беше разкрит в областта.

Това са хранителни пакети, които са насочени към най – уязвимата част от населението и за това е важно програмата да продължи. В момента се обсъжда какъв ще е обхвата на помощта през следващите 7 години, съобщи Русинова:

„Това, което мога да кажа е, че за 2021 г. отново ще има такъв тип хранителни продукти. За територията на цялата страна 470 хиляди души ще получат подобна помощ. За нас е важно, че с тази материална подкрепа ние успяваме да я допълним към всички усилия на правителството за подкрепяме на най – нуждаещите се хора.“

Русинова посочи, че през тази седмица се очаква да бъде публикуван проектобюджета, така че се очаква да има финални варианти за това как ще се увеличат пенсиите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна