Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлагат част от ремонта на столичния бул. „Тодор Каблешков“

Смяна на асфалтовата настилка в участък от южното пътно платно на бул.“Тодор Каблешков“ - септември 2020 г.
Снимка: архив БГНЕС

Част от ремонта на столичния бул. „Тодор Каблешков“ се отлага за следващата година, обяви зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов. На 23 октомври ще бъде пуснато движението между бул. „България“ и ул. „Боянски водопад“.

До средата на ноември ще е готов участъкът на бул."Тодор Каблешков" от бул."България" до кръстовището с ул."Луи Айер", каза Джоргов и уточни:

"Преценяваме, че самото кръстовище ще го работим през следващия строителен сезон, както и рехабилитацията по северното платно. Там ни предстои поставянето на нов износващ пласт и нови тротоари. Тъй като влизаме в зимния сезон, ще оставим тези видове работи за напролет".

Ремонтът на ключовия булевард започна в началото на юни, а причината за забавянето са дъждовните летни месеци и инфраструктурни усложнения, поясни Джоргов:

"През месеците юни и юли поваля доста и се натрупа едно забавяне от около месец. Строителят трябваше да се съобрази с няколко проекта за топлопроводи и газопроводи по линия на частни инвеститори, както и премахването на един топлофикационен колектор преди да продължи изграждането".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени