Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куман: Представянето на Меси може и да е по-добро

Куман: Представянето на Меси може и да е по-добро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Барселона - Роналд Куман, не приема своя тим като един от фаворитите за спечелване на Шампионската лига по футбол през новата кампания. Каталунският отбор започна доста колебливо поради причини извън терена, а сега се застрахова пред медиите.

Той говори преди визитата в Унгария на местния шампион Ференцварош: "Когато си в Барселона, ти си длъжен винаги да се бориш за трофеи - било то в Ла Лига или Лига Европа. Барселона си е Барселона, но тази година определено не сме сред фаворитите, заяви Куман преди началото на битката в Група G. Последните кампании на Барса при най-добрите отбори могат да бъдат приемани като провали, тъй като те имат едва един полуфинал от последната спечелена купа през 2015-а година. Именно тези резултати бяха сочени като причина за желанието за напускане на супер-звездата Лионел Меси“.

Аржентинският нападател изрази желанието си да вдигне трофея отново и този сезон може да бъде последен шанс да го направи с Барса, тъй като настоящият му договор изтича догодина. А самият той иска да си тръгне.

Куман допълни: "В момента може да се каже, че представянето му може да бъде по-добро, коментира Куман представянето на 33-годишния капитан. Но когато го гледам всеки ден, ми става ясно, че той е щастлив. Доволен е и е истински капитан. Нямам причина да не бъда недоволен от усилията му", каза още бившият централен защитник“.

Мачът с Ференцварош идва само четири дни преди първото Ел Класико за сезона, на което Барса е домакин. Но Куман твърди, че играчите му мислят само за срещата с унгарците: "Знаем, че няма да бъде лесен мач. Срещу нас ще се изправи силен отбор. Съботната среща в момента не е важна. От значение е само срещата утре в Шампионската лига. Няма слаби съперници днес, така че не можем да се настройваме за лесен двубой. Но от друга страна, винаги е важно в Шампионската лига да стартираш с победа. Особено, ако играеш у дома".

Барселона ще бъде без вратаря Марк-Андре Тер Щеген, както и без Жорди Алба и Самюел Юмтити, които са извън строя за дълъг период от време.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени