Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневният ред на Балканските държави във фокуса на печата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцкият вестник "Та неа" съобщава за правителствените планове за празници без карантина. Става въпрос за политика за локални затваряния, Северна Гърция. Предвиждат се и по-строги проверки за спазване на мерките в цялата страна.

Излизащият в Скопие вестник "Нова Македония" съобщава, че министърът на здравеопазването на Северна Македония Венко Филипче ще предложи днес на правителството допълнителни мерки за превенция на разпространението на коронавируса като ограничаване на обществения транспорт с 50 процента,  държавната администрация, общините и съдилищата да работят  на смени или онлайн, а всички икономически субекти да работят до 23 часа.

Македонският печат днес припомня, че остават 20 дни до срещата на върха на инициативата Берлински процес в София, на която ще се срещнат премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов.

Сръбският премиер Ана Бърнабич провежда консултации за състава на новото правителство с представители на Социалистическата партия на Сърбия и Сръбския патриотичен съюз, съобщава вестник "Блиц". 50 процента от състава на новото правителство ще се състои от жени и ще има две нови министерства. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени