Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стамен Белчев вярва, че ЦСКА София може да продължи в Лига Европа

Стамен Белчев
Снимка: БГНЕС




Старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев изрази увереност, че скоро "червените" ще се върнат на победния път във вътрешното първенството след серията от пет поредни мача без победа в шампионата.

"Всеки резултат, който не е добър за нас, ме притеснява. За съжаление във вътрешното първенство резултатите са лоши и вината за това е на целия отбор, явно не сме концентрирани в защита, пропускаме и много положения. Трябва ни много малко, за да направим тази крачка и се надявам скоро да се върнем на победния път във вътрешното първенство", коментира Стамен Белчев на брифинг днес, по случай избирането на отбора за №1 за септември.

ЦСКА София започва участието си в групите на Лига Европа в четвъртък с домакинство на ЧФР Клуж и Белчев вярва, че тимът му има сили да покаже добро лице и с малко шанс да продължи във фазата на елиминациите напролет.

"Клуж е един от солидните отбори в Румъния. В последните години често играе в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Силните им страни са скоростта в предни позиции и ри статичните изпълнения. Ако им оставим пространства, ще имаме неприятности. Групата е тежка. Фаворит е Рома. Клуж и Йънг Бойс са солидни и балансирани отбори. Но и ние си имаме нашите шансове. Ще опитаме да покажем добро лице и ако има възможност, да излезем от групата", коментира Белчев.

"Отборът ни е подготвен физически. В много от мачовете до последно търсим победата, вкарваме голове в последните минути. Отборът е подготвен, имаме и достатъчно футболисти, което позволява ротации. Борим се и на трите фронта. Не се отказваме от нищо", каза още Стамен Белчев.

Треньорът на "червените" разкри, че Иван Турицов и Юнус Санкаре са възстановени от контузии и вече тренират наравно с останалите, но все още не са готови за пълни 90 минути. Същото важи и за защитникът Пламен Гълъбов, който се контузи в мача срещу Етър.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени