Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът Локомотив (Пловдив) пропусна победата срещу Арда

Локо Пд - Арда
Снимка: БГНЕС

Локомотив (Пловдив) завърши 0:0 с Арда в последния мач от деветия кръг на футболната ни Първа лига. С това реми "черно-белите", които остават първи в класирането с 19 т., пропуснаха възможноста да увеличат актива си пред своите преследвачи.

Преди началото на двубоя футболистите от двата отбора излязоха на терена съпровождани от деца със специални потребности. Така те се включиха в инициатива за тяхното приобщаване. Децата и техните родители бяха специални гости на "черно-белия" клуб.

Домакините започнаха по-активно и в 10-ата минута Георги Минчев прати топката в аут от удобна позиция след подаване на Лукас Салинас.В 29-ата минута Парвиз Умарбаев изпълни пряк свободен удар, но не улучи вратата.

утболистите на Арда опитваха атака най-вече чрез Спас Делев, но дълго време не застрашиха сериозно вратата на противника. Пет минути преди почивката гостите организираха бърза атака, при която Иван Коконов намери на удобна позиция Милен Желев, който стреля от границата на наказателното поле, но топката рикошира в тялото на Момчил Цветанов и излезе в корнер.

Локомотивци започнаха по-активно и второто полувреме. В 50-ата минута Бирсент Карагерен отправи удар с глава към вратата на съперника, но коженото кълбо излезе в аут. Старши треньорът на домакините Бруно Акрапович се опита със смени да подсили атаката на своя тим. В 61-ата минута Момчил Цветанов стреля неточно. 

Футболистите на Арда организираха опасна атака девет минути по-късно, при която Иван Коконов стреля, но Лукас Масоеро изчисти в ъглов удар.

В 75-ата минута Ковачев изведе на удобна позиция Матеус Леони, който излезе сам среща Мартин Луков и шутира, но вратарят на "смърфовете" изби топката. В ответната атака локомотивци Бирсент Карагерен отправи удар в ръцете на Иван Караджов. В 85-ата минута вратарят на Арда парира изстел на Анте Аралица. Секунди преди края на мача защитата на Арда се справи с излезлия на чиста позиция Кенан Муслимович и нулевото реми е запази.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!