Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юве и Брюж стартираха в ШЛ с успехи на чужд терен

Динамо (Киев) - Ювентус
Снимка: БГНЕС

С два гола на Алваро Мората Ювентус спечели с 2:0 при гостуването на Динамо (Киев) в първия кръг в груповата фаза на Шампионска лига.

Юве диктуваше играта и успя да си тръгне с трите точки от Киев.

Старши треньорът на Юве Андреа Пирло отново остави Пауло Дибала на пейката и Юве изпитваше проблеми в атака през първото полувреме. Капитанът на торинци Джорджо Киелини пък се контузи още в началото и бе заменен принудително в 19-а минута от Демирал.

Ювентус владееше инициативата, но до почивката не успя да преодолее вратата на украинците. Най-добрата ситуация през първата част създаде Аарън Рамзи, който подаде към Кулушевски, чийто удар с пета бе спасен от вратаря на домакините.
Юве започна второто полувреме с гол от съблекалнята. В началните секунди след подновяването на играта Федерико Киеза проби от ляво, подаде към Рамзи, който върна с пета към Кулушевски. Последва удар, спасен от вратаря Бушан, но при добавката Алваро Мората не сгреши и отблизо прати топката в мрежата.

Малко по-късно в игра за Ювентус се появи Пауло Дибала, за когото това са първи игрови минути от близо три месеца насам.
В 84-а минута Мората приключи интригата в мача с втория си гол - този път с глава след прецизно центриране на Хуан Куадрадо от дясно.

В другия ранен мач от деня Брюж победи Зенит (Санкт Петербург) с 2:1 като гост. Двата отбора си размениха по един бърз гол в средата на втората част. Брюж поведе с попадение на Емануел Денис в 63-а минута, но Зенит изравни след автогол на Итън Хорват.

Шарл де Кетеларе донесе трите точки за Брюж с гол в добавеното време на мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени