Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

67 новозаразени в Старозагорска област, 58 се лекуват в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“

Доц. Йовчо Йовчев в студиото на "За здравето" в Радио Стара Загора
Снимка: Александър Райчев

При още двама ученици от област Стара Загора е установен коронавирус през последното денонощие. В Университетската болница са приети за лечение още 14 пациенти с Covid-19. 7 от настанените до момента в болницата са в по-тежко състояние. 

67 нови носители на вируса на Covid-19 са установени през последното денонощие в Старозагорска област, съобщи в ефира на Радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ . 43-ма от тях са от Стара Загора, което в сравнение с вчерашния ден е с 3-ма новозаразени повече. В Казанлък са 7, в Чирпан – 2-ма. Останалите са жители на селата от областта.

В Стара Загора има двама ученици – от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и от Спортното училище, каза още проф. Йовчев.

"Двама положителни ученика, единият от езиковата гимназия, другият от спортното училище. На територията на град Казанлък има един ученик, който е от основно училище "Никола Вапцаров" и един случай в детска градина в селищна система Братя Даскалови".

В Университетска болница има 14 новоприети болни с Ковид 19. От настанените към момента в болницата 24 са в Клиниката по пулмология и 27 са в Клиниката по инфекциозни болести. 7 от пациентите са в тежко състояние. 3 са интубирани и 4 са на кислородотерапия. Общата бройка на настанените за лечение в Университетска болница с ковид инфекция е 58, уточни пред Живко Иванов проф. Йовчев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна