Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация „Америка за България“ приема проекти по програма „Следващите 10“

Наталия Митева, Ленко Ленков - Фондация "Америка за България"
Снимка: Силвия Великова

Фондация „Америка за България“ ще финансира проектни предложения, които да допринесат за намирането, разработването и тестването на интерактивни и адаптивни методологии за преподаване в електронна среда. Фокус на конкурса е училищното образование. Лимитът за финансиране на един проект е 40 хиляди лева.

"Онлайн ученето не е някакъв нов феномен, сега изпитваме нуждата да адаптираме всички методи на преподаване и организацията на целия училищен живот или към смесена среда, такава, в която една част от учениците биха могли да са в училище или вкъщи или всички да са онлайн учители, ученици и родители. Този конкурс има за цел да събере добрите решения, работещите решения от България или такива, които са от света и да ги адаптира към България, така че ние тук да бъдем готови за една ситуация, в която да можем ефективно да учим и преподаваме онлайн или в комбиниран модел сега или в близко бъдеще", каза в предаването "Преди всички" Наталия Митева, програмен директор "Благоприятна бизнес среда" във Фондация Америка за България.

Фондация „Америка за България“ обявява и конкурс за добро управление. Ще се финансират проектни предложения, които повишават отчетността в разходването на публични средства и увеличават прозрачността в работата на публичните институции на областно или общинско ниво. Целта е укрепване на доброто управление и създаване на благоприятна среда за развитие на частния сектор. Сумата, която ще се отпусне за един проект, е между 25 и 75 хиляди лева.

"Ние търсим проекти, които да насърчават доброто управление, което означава прозрачно и отчетно управление на местно ниво, ние се стремим с тази програма да излезем извън София и да потърсим онези граждански организации, медии или сдружения на бизнеса, които работят в областите или в общините", подчерта Ленко Ленков, програмен директор "Благоприятна бизнес среда" във Фондация "Америка за България".

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!