Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Програма за индивидуално менторство – АBLE Mentor​

Снимка: ABLE

За да се отгледа дете, е нужно цяло село – всички сме чували тази максима. За да повярва в себе си едно дете, да посреща предизвикателствата на живота, да решава проблеми, да осъществява идеите си понякога му е нужно подбутване, добър пример, подходящ човек.

Казват, че, когато ученикът е готов, учителят се появява – но понякога, за да се осъществи срещата, е нужна помощ. С това се занимава Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), организация, която осигурява ментори за будни ученици. Те са разпределят в екипи от по 1 ментор и 1 ученик въз основа на общите им интереси.

В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект, който може да бъде в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е залегнала концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип, а основна цел е повишаването на знанията и уменията на учениците.

Чуйте разговора с Александра Ангелова, съосновател на Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE), и Габриела Янкулова, участник в програмата и настоящ студент по педагогика в СУ. 

За каузата и програмата за индивидуално менторство – като инструмент за разрешаване на конфликти, академично и кариерно ориентиране. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от