Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разказ от "първи лица" от ядрото на кризата Covid

Христо Петров, пенсионер
Снимка: Фелия Барух

Изложба, озаглавена "Хора по време на карантина", показва историите на десет човека, намиращи се в ядрото на кризата COVID-19. Сред тях са медицинска сестра от отделение, в което са настанени хора с вируса, начален учител, пилот, загубил работата си. Мястото, на което е разположена изложбата, е оградата на 120-о основно училище "Г. С. Раковски". Тя може да бъде разгледана до 15 ноември.

Съорганизатор на изложбата е и инициативата "Хора, които обикновено не говорят пред хора". Международният формат, в който обикновени хора разказват своите истории, получава своето естествено развитие спрямо извънредната ситуация с разпространението на вируса.

“Ние се опитахме да поговорим с 10 човека, които да разкажат какво им се е случило и да го споделим с общата публика, защото идеята на самия проект е точно това - “да си съблечем душите” пред непознати и по този начин да скъсим дистанцията, която се получава между нас,” каза пред Радио София организаторът Ави Барух.

Марин Косаджиев, пилот

Този път не думите, а лицата на тези хора, които обикновено не говорят пред хора, ще бъдат своеобразен прозорец към историите им. Фокусът на изложбата попада върху два основни въпроса – как те са преживели извънредните мерки и какво им се случва сега.

Катя Василева разговаря с Ави Барух.

Ваня Пандиева, психолог

Снимки: Фелия Барух

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна