Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова" в Хасково ще има, но без конкурс за цигулари

Историята на Музикалните дни "Проф. Недялка Симеонова" в Хасково отброява 45 години. 2020-а обаче е трудна и особена, затова тази година те ще преминат без традиционно провеждащия се конкурс за млади цигулари. Причината са, разбира се, предприетите мерки против разпространението на коронавируса.

Въпреки липсата на състезание между младите таланти, програмата на Дните е наситена и амбициозна, като е удължена в сравнение с предишни издания. Културното събитие ще се проведе от 22 до 25 октомври и е очаквано от публиката. Предвижда се залите да бъдат запълнени до 50%, а входът е свободен. Взети са всички епидемиологични мерки.

В Хасково се очаква да пристигнат камерният ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров, Симфониета Враца, водена от Христо Павлов, цигуларките Калина Христова и Зорница Иларионова, пианистът Георгиос Филаделфефс, трио "Арденца", а честта да бъдат домакини на фестивала имат Хасковският камерен оркестър и младия му ръководител Цанислав Петков.

Повече подробности можете да научите от интервюто с диригента Цанислав Петков, излъчено в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна