Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Басът Орлин Анастасов влиза в ролята на режисьор

На 23 октомври от 19 часа на сцената в Голямата зала на Доходното здание в Русе ще бъде премиерата на "Севилският бръснар" - комичната опера на Джоакино Росини. Режисурата е на Орлин Анастасов, когото оперните меломани по света познават като прекрасен бас, но сега той ще има своя дебют в ролята на постановчик.

Тъй като русенският творчески състав остана без дом след пожара през лятото, представленията ще се играят както в Доходното здание, така и в зала "Филхармония".

Постановъчният екип се срещна с журналисти в русенска бръснарницаВ ролята на Фигаро ще бъде Венцеслав Анастасов - той обещава различен и много интересен образ:
"Има минуси, когато един певец е участвал в много, различни постановки на едно заглавие - от една страна се получава изчерпване на ресурса, с който той борави, а аз съм участвал в много постановки на "Севилският бръснар", може би 5-6, и винаги малко или много са се припокривали като идея. Тук за първи път имам провокация от страна на брат ми, който е режисьор на спектакъла, с една много различна идея. Това дава един пламък, който събужда творческото у тебе." - споделя певецът.

Теодора Чукурска ще се превъплъти в Розина, а като граф Алмавива ще се представи Александър Баранов. Стоян Стоянджов, който на сцената ще бъде доктор Бартоло, също има богат опит с Росини и неговото творчество. Сценографията и костюмите са на Иван Савов, а музикалните състави са подготвени от диригента Димитър Косев и хормайстора Стелияна Димитрова. В крайна сметка целият състав обещава едно - тази любима опера да е шампанско за публиката в новата си постановка.

Чуйте репортажа в звуковия файл - със споделеното от творческия екип на Русенската опера.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна