Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите ще обсъждат Плана за готовност при грипна епидемия

Снимка: БГНЕС

Депутатите ще разискват Националния план за готовност при грипна епидемия по искане на БСП. В дебатите ще участва и здравният министър Костадин Ангелов. 

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова настоя планът при грипни епидемии, изготвен през 2006 година, да бъде актуализиран и обсъден в пленарната зала заради увеличаващите се случаи на Covid-19. Нинова поиска конкретни действия и яснота за това как се структурират дейностите и политиката на правителството в сферата на здравеопазването по отношение на извънредната епидемична обстановка:

"Искаме този план да бъде разискван тук, в  Народното събрание и то навреме. Целта ни е да се създаде ред, да има предвидимост, да има отговорни лица от правителството, да не се допуска паника и хаос, да се подготви здравната система и най-важното - да се осигури грижа за хората."

В дебатите ще участва и здравният министър Костадин Ангелов, който в отговор към Корнелия Нинова увери, че здравната система е подготвена и ситуацията е под контрол:

"Към настоящия момент има достатъчно легла и достатъчно медицинска апаратура, необходима и достатъчна за лечението на всички български граждани по всички области и всички лечебни заведения в страната."

Социалистите искат в срок до един месец Министерският съвет да приведе плана в действие.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени