Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камион падна от Аспарухов мост (снимки)

| обновено на 22.10.20 в 18:27

Камион падна от Аспарухов мост. Товарният автомобил ("Форд") е паднал през мантинелата на сухата част под моста. 45-годишният шофьор е загинал на място.

Водачът на самосвала е изгубил контрола над управлението в най-високата част на моста по неизяснени причини. Отбива вдясно и минава през стоманено- предпазната ограда и пада в островната част, каза за Радио Варна началникът на КАТ главен инспектор Петко Камбуров.

Тежкият инцидент е станал около 14,15 часа в платното за движение посока Бургас.
В момента е създадена необходимата организация. След приключване на огледа на разследващите органи започва и възстановяване на повредената инфраструктура, каза още Камбуров, като уточни, че мостът е проходим.
Тежкотоварен автомобил падна от Аспаруховия мост във Варна.


Аспаруховият мост във Варна е в добро общо състояние, сочи анализ на независими пътни експерти, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Обследването е установило, че в значителната си част регистрираните дефекти и повреди влошават външния вид, без това да има пряко отношение към носещата способност на моста.
Експертите препоръчват и мерки в краткосрочен и дългосрочен план. Първите са пълна рехабилитация на пътното платно, ремонт на фуги и лагери, както и извършване на необходимите дейности по  стоманобетонните връхни конструкции.
Аспаруховият мост е в експлоатация от 1976 г.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна