Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният директор на БНР ще уважи евентуална покана за изслушване в НС

| обновено на 22.10.20 в 16:21
Снимка: Ани Петрова

Генералният директор на БНР Андон Балтаков заяви, че ще уважи покана за изслушване в Народното събрание, ако такава му бъде отправена. Той определи парламента като:

"Високата трибуна на българската демокрация, нормално е представителите на българското общество да искат да чуят какво има да казва генералният директор на БНР, така че ще приема с необходимата отговорност и респект евентуална покана, която все още в интерес на истината нито съм я видял, а и не съм я получил, тъй като все още не съм бил в сградата на “Драган Цанков“ 4".

Балтаков провежда среща с членовете на Съвета за електронни медии във връзка с това, че вчера депозира своята оставка в знак на протест срещу подмяната в текста за промени в Закона за радиото и телевизията и липсата на управленска воля да се осигури законодателна гаранция за независимостта на обществените медии.

Бетина Жотева

Председателят на СЕМ - Бетина Жотева обяви, че очаква до дни решението на генералния директор на БНР Андон Балтаков - дали ще оттегли оставката си.

Тя изрази надежда, че Балтаков ще преосмисли решението си за предсрочно прекратяване на мандата му от 1 ноември, за да довърши започнатото в БНР:

"Разбирам го напълно. От страна на СЕМ също бих казала, че нашите предложения и нашите участия в хилядите работни групи по този закон горе-долу е ненужно и безполезно, се оказва, че е било. Нищо от нашите предложения също не е вкарано, никой не поставя ултиматуми. Ние просто искаме ред и да се знае в крайна сметка какъв проект за Закон за радиото и телевизията ще влезе в парламента, защото в момента има няколко варианта".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна