Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заведения, барове и дискотеки работят с половината от капацитета си от полунощ

Снимка: БГНЕС

От полунощ заведенията, баровете и дискотеките ще работят с половината от капацитета си.

За това се договориха здравният министър Костадин Ангелов и представители на организациите на заведенията.

Те ще допускат по 1 клиент на 2 квадратни метра, а не както досега - по 1 клиент на 1 кв метър.

Следващият вторник ще се проведе още една среща с участието на собственици на заведения, на която ще се обсъждат още мерки в нощните заведения.

Засилен е и контролът, компромиси няма да има, заяви министър Ангелов.

Въвеждат се и временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 23 октомври до 30 ноември 2020 г.

Присъствените учебни занятия в институциите от системата на предучилищното и училищното образование се провеждат в съответствие с изготвените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на Covid-19, публикувани на интернет страницата на МОН.

Присъственото реализиране на дейностите във висшите училища се осъществява съгласно изисквания на съответното висше училище при спазване на въведените със заповед от 21 октомври 2020 г. на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. При възможност обучителният процес се провежда и от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от