Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази есен

1125 от планираните 3000 дръвчета вече са засадени в Столичната община

285 фиданки са посадени в първите 10 софийски училища
Снимка: sofia.bg

Тази есен започна засаждането на широколистни и иглолистни дървета покрай улици и булеварди и зелени площи, паркове и градини на територията на Столичната община. Броят на предвидените дървета за засаждане е около 3000.

От Общината отчитат, че по време на кампанията досега са засадени общо 1125 фиданки по бул. „България“, бул. „Никола Петков“, бул. „Александър Малинов“, бул. „Черни връх“, бул. „Симеоновско шосе“, бул. „Шипченски проход“, бул. „Панчо Владигеров“, ул. „Даскал Стоян Попандреев“, ул. "Йордан Хаджиконстантинов“, "Околовръстен път на София", парковете „Свети Никола“, „Буката“, „Света Троица“, „Братска могила“, ул. „Първа българска армия“, градина при Двореца на децата, градини „Възраждане“ и други.

Над 520 широколистни фиданки са засадени по алеите в районите „Връбница“, „Надежда“, „Оборище“, „Илинден“, „Сердика“, „Слатина“ и др. Дърветата са червен кестен, ясен, шестил и високо декоратовните кълбовидни и червенослитни форми и др.

В училища и детски градини на територията на Столичната община е планирано засаждането на 900 фиданки. Към днешна дата са засадени 285 броя на територията на 10 училища.

На територията на паркове, градини и зелени площи ще бъдат засадени над 600 иглолистни и широколистни дръвчета. Към момента са засадени над 320 от тях и предстои засаждането на над 280 до края на годината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!