Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в Кипър влизат в сила по-строги ограничителни мерки

Кипър, международно летище Ларнака
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 05.00 ч. утре сутринта в Кипър влизат в сила по-строги ограничителни мерки за борба срещу коронавируса заради рязкото нарастване на случаите на новозаразени, реши правителството днес. Задължително става носенето на маски на открито, а в две области се въвежда комендантски час.

Използването на маска става задължително на всички открити обществени пространства за всички над 12-годишна възраст, с изключение само по време на спортни занимания. Досега това изискване важеше за всички затворени помещения.

До 10 души е разрешеният максимален брой за събирания в частни домове и на публични места.

В заведенията за обществено хранене ще се обслужват най-много до 75 души на закрито и 150 души на открито, като най-много 6 души могат да седят на една маса.

Допълнителни мерки, освен важащите за цялата страна, се въвеждат в двете най-засегнати области Лимасол и Пафос /от общо петте административни района в страната/.

В тях се забранява движението на гражданите от 23 ч. до 5 ч. сутринта, допускат се само спешни медицински случаи и работещи по това време.

Ресторанти, кафенета, барове и други заведения за обществено хранене в Лимасол и Пафос ще затварят в 22.30 ч.

В двата града се преустановяват всички следобедни извънкласни дейности на деца под 18-годишна възраст /футбол, танци, плуване и други/.

Новите, по-строги ограничителни мерки са в сила до 9 ноември.

От понеделник до днес в Кипър са регистрирани 510 нови случая, общо заразените вече са 3154.

В специално изявление президентът Никос Анастасиадис апелира към всички граждани да спазват стриктно защитните мерки и да избягват ненужните събирания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!