Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София стартира в Лига Европа с 0:2

Снимка: Спортал

ЦСКА София започна със загуба участието си в груповата фаза на Лига Европа. На Националния стадион "Васил Левски" в столицата "червените" отстъпиха пред румънския шампион ЧФР Клуж с 0:2.

Всички голове в срещата паднаха след почивката, а техни автори станаха Марио Рондон и Чиприан Дяк от дузпа.

В първите минути на мача "червените" опитаха да осъществят домакински натиск. Още в третата минута Георги Йомов имаше много добра възможност да откри резултата, но ударът му по диагонал бе блокиран от вратаря на Клуж Кристиан Балградеан.
Малко след това Али Соу пресече слабо подаване към Балградеан, но от малък ъгъл не успя да комбинира със свой съотборник.

Гостите от Румъния се отърсиха от първоначалния натиск след 10-ата минута и започнаха да задържат топката в по-големи периоди, като организира и по-чести атаки към вратата на ЦСКА. В 18-ата минута Константин Паун-Александру стреля опасно от границата на наказателното поле, но Юрген Матей изби с глава в корнер.

Десет минути преди почивката дойде и най-интересният момент за полувремето. След изпълнение на корнер отляво на Бусато Клуж стигна до гол. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като още преди завършващия удар главният съдия Халил Юмут Мелер от Турция бе отсъдил фаул на Дамян Джокович срещу Юрген Матей.

Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото - с по-добра игра на Клуж и това даде резултат в 53-тата минута. След късо изпълнение на корнер последва центриране на Чиприан Дяк към тарана на гостите Марио Рондон, който надскочи без никакви проблеми един от най-ниските на терена - Жером Синклеър, и с глава нямаше никакви затруднения да матира Бусато за 1:0.

Последва опит за натиск на ЦСКА, но той крайно анемичен. Така се стигна до 72-рата минута, в която Габриел Дебелюх излъга Амос Юга и принуди халфа на домакините да го събори в наказателното поле с прийом от класическата борба. Главният съдия Мелер не се поколеба да отсъди дузпа, от която Чиприан Дяк вкара втори гол за Клуж.

Вторият гол напълно успокои гостите и в последните 15 минути те приеха играта в собствената си половина. Въпреки това румънският шампион не позволи на домакините да създадат дори една голова възможност и резултатът от 0:2 логично остана непроменен.

В другия мач от група "А" италианският Рома победи с 2:1 като гост швейцарския Йънг Бойс. В следващия кръг ЦСКА-София гостува на Рома, докато ЧФР Клуж приема Йънг Бойс.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени