Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 години след наводненията в общините Бургас и Камено не са установени виновни лица

Снимка: Даниела Костадинова

3 години се оказаха недостатъчни за Националната следствена служба и прокуратурата да установят има ли виновни за наводненията в общините Бургас и Камено, при които загинаха петма души. Хората от наводнения район не вярват, че някога ще научат какви са били причините за приливните вълни, нанесли огромни щети на домовете им.

Досъдебното производство не е приключило, назначената комплексна експертиза е изготвена и към настоящия момент се преценява дали има доказателства за виновни лица.

Генчо Петров загуби майка си в нощта на бедствието на 24 срещу 25 октомври през 2017 година. Три години няма никаква информация за хода на разследването:

"Това въобще не ме изненадва. В началото ме извика някаква прокурорка, даде ми някакви документи, писах показания и казаха, че ще ме държат в течение има ли някакво развитие. Вече три години стават сега, никой не ми се е обадил, все едно нищо не се е случило. Ходих няколко пъти, интересувах се, наел съм адвокат, той също чака да има някакво развитие, за да видим какво ще направим, защото е убит човек вкъщи".

Снимка: Даниела Костадинова

Георги Агафонов загуби бизнес за милиони левове, неговият открит обект за рибопроизводство беше отнесен от приливната вълна, нямал застраховка, защото застрахователите не издавали полици за открити рибовъдни обекти:

"Това беше абсолютно непланирано изпускане в последния момент на големия язовир от "Напоителни системи".

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна