Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Малинов: Ще се борим за повече суверенитет на България

Николай Малинов в студиото на БНР
Снимка: Ани Петрова, БНР

„Аз съм против разполагането на чужди войски на територията на страната ни… Ще се борим за повече суверенитет и независимост на България... Ще предложим референдум за излизане от военната структура на НАТО, но оставане в политическите, защото не сме против атлантизма като възможен вектор на диалог. Евроконтинентализмът ще спаси Европа и България от опасностите. Изграждането на европейска система за безопасност и сигурност ще бъде наш приоритет в рамките на всички постигнати международни договорки“. Това каза в предаването „Хоризонт за вас“ Николай Малинов, председател на партия „Възраждане на отечеството“.

Това е стара партия, стъпила върху военно-патриотичните среди. Отчитайки нашите възможности в „Русофили“, мисля, че тази симбиоза е добра основа в организационен план за стабилно присъствие“.

Малинов поясни, че партията има решение за самостоятелно участие на изборите, но разглеждат и възможността за коалиционно участие, но когато се види на изборите кой с какви гласове разполага.

„В момента се конструира консултативен съвет, работи се по привличане на водачи на листите, изграждане на международни договори за контакти. Председател на консултативния съвет ще бъде ген. Стоимен Стоименов. Имам съгласието на Нешка Робева, Валентин Вацев, Ваня Добрева да се включат в този съвет… До края на годината смятам да посоча имената на водачите на листите“.

Интервюто с Николай Малинов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени