Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч и Троян въвеждат допълнителни противоепидемични мерки

Снимка: Ани Петрова

Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч от утре, 24 октомври до 8 ноември в общините Ловеч и Троян се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки заради значителния ръст на заболели от Covid-19 за последните две седмици, достигнал 99,5 на 100 хиляди население.

За  последното денонощие заболелите в област Ловеч са 11, с което общият им брой стана 222.

До 8 ноември всички работодатели и органи по назначаване в двете общини да организират дистанционна форма на работа на служителите, където е приложимо.

Затварят се пенсионерските клубове и тези на инвалида.

Задължително е носенето на защитни маски за работещи в офиси и предприятия при невъзможност за осигуряване на физическа дистанция от 1,5 метра между служителите.

В обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, няма да се допускат повече от един човек със защитна маска на 2,5 кв. метра площ. В тези обекти трябва да се извършва дезинфекция минимум 4 пъти на ден.

Въвеждат се и допълнителни ограничения и мерки в заведенията за хранене, баровете, дискотеките, на пазари, тържища и други сходни места, на спортните съоръжения.  

Провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито ще става след предварително съгласуване с Областния кризисен щаб по здравеопазване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!