Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Бургас търси доброволци в помощ на Covid отделението

УМБАЛ Бургас
Снимка: архив

Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас призовава лекари и обикновени граждани да станат доброволци в помощ на Covid отделението. 36 души са настанени в него в момента, като предстои разкриването на нови 24 легла.

Призив за доброволци, които да помогнат на лекарите в Covid отделението, които изнемогват от постоянния извънреден труд и се затрудняват да обгрижват пациентите, отправи още през седмицата директорът на болницата д-р Бойко Миразчийски:

"Като бройка минимумът, който ни трябва, са шест сестри, за да може да покрием спокойно дежурствата и да осигурим обслужване на пациентите в този обем, в който се нуждаят пациентите, защото ние сега сме покрили дежурствата с по една сестра, но нали разбирате, една сестра на 15 души е трудно обслужването на тези пациенти и качеството на медицината всъщност в този случай пада. От друга страна по същия начин е и с лекарите, защото ние сега в момента имаме един лекар, който обслужва тези 30 пациента на дежурство".

Призивът на болницата е най-вече към новозавършилите млади лекари от цялата страна.

Те могат да бъдат назначени веднага на трудов договор, да получават заплата и допълнително възнаграждение за работа с Covid пациенти.

Студенти-медицински сестри, както и други студенти от медицински специалности също могат да бъдат назначени=

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна