Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По сигнал до „Хоризонт“: Липсва ли осветление в малките улици в Благоевград

Снимка: архив, БГНЕС

Има ли проблеми с уличното осветление на улица „Панайот Хитов“ в Благоевград и наистина ли са препълнени кофите с отпадъци? Отговорът беше потърсен след сигнал, подаден до програма „Хоризонт“ на БНР от слушателя Георги Ангелов.

Улица „Панайот Хитов“ не е лесна за откриване и далеч не е оживена. Дълга е около 200 метра, но пък е много стръмна. Уличното осветление работи. Факт е, че малка част от осветителната система на областния център е подменена и проблемите са ежедневие. Но не и тук.

Евгени Терзиев, заместник-кмет на Благоевград: 

„Общината извърши проверка. Няма проблем. Общината непрекъснато проверява състоянието на уличното осветление… Възможно е някъде да има смущения, системата е автоматизирана и се управлява от осветеността, фотосонди подават сигнал за включването и изключването… Идеята на Община Благоевград е цялото осветление в града да бъде подменено с модерно и икономично. Общината кандидатства по проект по норвежкия механизъм за подмяна на уличните осветители в целия град. Подмяната ще стане за 6-7 месеца, ако спечелим проекта“.

По повод проблемите с боклука. На улица „Панайот Хитов“ има над 20 кофи за битови отпадъци и на фона на оживените зони в Благоевград блести от чистота. Организацията по събиране и извозване на отпадъците е ангажимент на общинската фирма „Биострой“ в Благоевград.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна