Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фондация "Ига" помага на жертви на домашно насилие

Снимка: www.fsisc.org

30 жертви на домашно насилие са получили подкрепа по проект,който бе реализиран на територията на Пазарджишка област през последните пет месеца. Седем от пострадалите са настанени в кризисен център.

Резултатите от проекта на Фонда за превенция на престъпността "Ига" бяха представени на заключителен форум: "Конкретната цел е да се работи с жертви на домашно насилие, да им се окаже подкрепа, да се направят консултации, да преминат през програми. По-дългосрочната цел е да съдействаме този проблем да получи едно позитивно разрешение и да намалеят тези случаи в нашето общество", каза Мариана Бойрикова, координатор на проекта.

За първи път тази година е проведено проучване в 13 социални услуги в областта за откриване на лица, преживели домашно насилие. На базата на това проучване е създадена програма за превенция и рехабилитация, която е включена в една от услугите.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от