Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Русе решават за мерките срещу коронавируса

Снимка: АП/БТА

797 са диагностицираните с корона вирусна инфекция от началото на пандемията в Русенска област. Активните случаи са 350, като сред тях са вече ученици от Английската гимназия и Професионалната гимназия по електроника и електротехника.

Учениците, които са заразени с коронавирус, са в добро здравословно състояние и са в домашна изолация, съобщиха от Областния оперативен щаб. Трети случай на инфекция беше установен и в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психически разстройства "Райна Гатева". така заразените там са две жени от персонала, както и един потребител на социалната услуга, който е изобиран в отделна стая. На всички останали потребители и служители PCR-тестовете са отрицателни.

За последното денонощие 53 са новите случаи, като 44 от тях са на хора от Русе, а останалите са от Бесарбово, Сандрово, Бяла, Лом, Черковна, Стамболово, Красен и Щръклево. Само един от тях се нуждае от болнично ленечие.

По-късно днес ще се проведе заседание на Областния оперативен щаб, където се очаква да бъде разгледан и проект за действие и контрол по въвеждането на допълнителни противоепидемични и ограничителни мерки съобразно обстановката.

Освен това ще бъде разгледан и алгоритъм за временно прекъсване на учебния процес и преминаването в дистанционна форма на обучение на едно училище, група училища или всички учебни заведения на територията на дадено населено място или областта при наличие на висока заболеваемост и данни за отсъстващи ученици.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени