Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британец с втора победа в обиколката на Италия

Британец с втора победа в обиколката на Италия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

25-годишният лондончанин Тею Гейгън Харт постигна втора етапна победа в Обиколката на Италия по колоездене, след като триумфира в 20-ия, предпоследен етап от Алба до Сестриере с дължина 190 км. Гейгън Харт показа сериозни спринтьорски качества, за да вземе днешния успех. Харт спечели и 15-ия етап на Джирото и неслучайно е претендент и за крайната победа.

Етап преди края води австралиецът Джей Хиндли с 85:22.07 часа. Същото време има и Харт, който днес победи с 4 часа, 52 минути и 45 секунди. Хиндли завърши на 2-о място днес с времето на победителя, а трети остана Роан Денис (Австралия), който приключи на 25 секунди. Напрежението се усилва от факта, че победата в Джирото ще бъде решено от 15-километрово индивидуално бягане по часовник около Милано утре.

Водачът в генералното класиране за два дни Вилко Келдерман (Sunweb) проби в средата на второто изкачване на височина край Сестриере, но скоро изостана отново назад, за да загуби с 1:35 като цяло и да се примири с 8-о място в етапа. След този резултат той слезе и на 3-о място в генералното класиране, на 1:32 от лидерите. Пейо Билбао (Испания) завърши точно преди Келдерман днес с неговото време и е 4-и на 2:51 минути.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!