Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер взе тежкото гостуване на Дженоа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Интер победи с 2:0 Дженоа и събра 10 точки, които ги изкачиха на 3-о място в класирането. Пред тях Сасуоло с 11, а на върха е Милан с 12. Дженоа е 15-и с 4 точки. Попаденията вкараха Ромелу Лукаку в 64-ата и Данило Д'Амброзио в 79-ата.
"Нерадзурите" усещаха напрежението след равенства с Лацио и Борусия Мьонхенгладбах в Лига Европа, както и горчивия вкус, останал от неочакваното поражение от миланското дерби. И докато Грифоните най-накрая излязоха от огнището на Covid-19, то Интер се намираше точно в дъното му и липсваха Ашли Йънг, Милан Шкриниар, Роберто Галярдини и Йонуц Раду.
Гостите доминираха във владението на топката от самото начало, но се стараеха неуспешно да разбият бетона на Дженоа. Лаутаро Мартинес стреля от границата на пеналта, докато Кристиан Ериксен на два пъти пусна добри подавания, които обаче не бяха оползотворени. Владеенето на топката в тези моменти беше 67 процента в полза на Интер.
Но точно преди края на първото полувреме Дженоа имаше две добри възможности, които пропусна. Най-напред Марко Пяца направи грешно решение, докато Паоло Гилионе не успя да се възползва от центриране на Горан Пандев.
Явно беше, че играта се нуждае от промени и те се случиха само 6 минути след появяването на Николо Барела на терена. Неговият пас намери Ромелу Лукаку, който влезе навътре, подмина защитника Голданига и стреля в далечния горен ъгъл с левия крак. Минути по-късно белгиецът можеше да вкара втори път, но беше в засада.
Марсело Брозович също можеше да стане голмайстор в 75-ата минута, но вратарят Матия Перин направи спасяване. Интер удвои аванса си, когато Андреа Ранокия отклони към Брозович, за да даде Данило ДТАмброзио последния щрих в мача- 0:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!