Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борусия Дортмунд взе дербито на Рур

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С голове през второто полувреме на Мануел Аканджи и Ерлинг Халанд Борусия (Дортмунд) спечели Дербито на Рур, надделявайки над Шалке'04 с 3:0. Жълто-черните от Дортмунд събраха 12 точки от 5 мача и се изравниха с Байерн, който е 2-и със същия актив. Само с една повече има лидерът РБ Лайпциг. Шалке'04 е на предпоследното 17-о място само с 1 точка, а нямат победа общо в 21 мача в първенството.
След нулево първо полувреме домакините показаха класа и вдигнаха рязко темпото след почивката. В 55-ата минута Мануел Аканджи откри резултата след добавка при удар на Рафаел Герейро, чийто удар беше спасен от вратаря Фредерик Рьонов.
6 минути по-късно Ерлинг Халанд удвои преднината на своите, след като прехвърли вратаря след комбинация с Джейдън Санчо. Матс Хумелс оформи крайното 3:0 в 78-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер на Герейро.
Така играчите на Люсиен Фавр показаха, че са се възстановили от поражението с 1:3 от Лацио в Шампионската лига и се доближиха до Байерн, който ги води само по голова разлика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени