Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират плановите операции в болниците в Ловеч и в Сливен

| обновено на 25.10.20 в 12:36
Снимка: БГНЕС

Заради усложнената епидемична обстановка и увеличаващия се брой заболели с коронавирус от днес във всички болници в област Ловеч се спират плановите операции.

Още четири болници в област Ловеч имат готовност да приемат пациенти с коронавилрус след като капацитетът на болницата в Ловеч и Белодробната болница в Троян бъде запълнен.

Ако заболяемостта надхвърли критичните 120 на 100 хиляди души население ще бъде преустановен и плановия прием на пациенти в лечебните заведения в региона.

За последното денонощие в област Ловеч са регистрирани 14 нови случая на заразените с коронавирус, с което общият брой на заболелите вече е 252.

За последните две седмици те са се увеличили повече от  два пъти,  а в общините Ловеч и Троян, където заболелите са най-много и ситуацията е най-критична бяха предприети и допълнителни противоепидемични мерки, сред които и преминавате на дистанционна работа на служителите, там където е възможно, затваряне на пенсионерските клубове и тези на инвалида и преустановяване на репетиционната дейност в читалищата.


В област Сливен от днес също се спират плановите операции и плановия прием в болниците, по заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Причината – Сливен е една от  областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди.

Няма да има промяна в ритъма на работа, каза директорът на най-голямата болница в областта МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров:

“Продължаваме както до сега да работим. Само няма да има планов прием в операционните отделения“.

Той каза още, че в момента Инфекциозно отделение е на прага на капацитета си. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени