Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят всички нощни заведения в област Благоевград

Затварят се всички нощни заведения на територията на област Благоевград. Заповедта влиза в сила от днес до 7 ноември. Тя е за срок от 14 дни. Това решение е взето днес на заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса, обяви областният управител Бисер Михайлов: 

"Директорът на РЗИ издава заповед за тази забрана, отива за сведение и изпълнение до кметовете на 14-те общини на територията на област Благоевград плюс всички държавни институции, които имат отношение".

На заседанието е постъпило предложение за по-активно включване на личните лекари в борбата с коронавируса.

„Предстои да установим с Инспекцията по труда чисто административно как може да се случи това и, разбира се, при желание от страна на съответните лекари да се включат“, каза Бисер Михайлов.

На заседанието са обсъдени и действията, които ще бъдат предприети във връзка със заповедта на здравния министър за спиране на плановите операции в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 000 население.

„Това е императивна норма. Тя е за изпълнение от директорите на лечебните заведения, така че те ще пристъпят към изпълнение т.е. спираме плановите операции на територията на областта и осигуряваме 10% от общия брой легла в лечебните заведения“, уточни областният управител на Благоевград.

Останалите мерки, които са въведени на територията на област Благоевград вече са оповестени като заповед, постъпи и предложение за по активно включване на личните лекари в борбата със заболяването, предстои да се установи с инспекцията по труда чисто административно как  може да се случи това и разбира се при желание от страна на съответните лекари, които да се включат".

Шест акта е съставила Районната прокуратура в Благоевград при последната извършена проверка в петък вечер за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса. Това каза районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени