Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лестър изненада Арсенал в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лестър надделя над Арсенал като гост за първенство за първи път от септември 1973 година. Резервата Джейми Варди отбеляза единствения гол на "Емиратс" в срещата от шестия кръг на Висшата лига, а лондончани допуснаха първо поражение на собствен терен през календарната година.

Тимът на Брендън Роджърс събра 12 точки и се изкачи на четвърта позиция, след като продължава без грешка и след третото си гостуване в кампанията.

Домакините имаха сериозно превъзходство през първото полувреме, но Букайо Сака, Пиер-Емерик Обамеянг и Алексндър Лаказет направиха пропуски.

Лестър поизравни играта след почивката и не позволяваше на съперника да стига лесно до положения. Едва в средата на втората част домакините създадоха нова добра ситуация. Обамеянг центрира от ляво към непокрития Ектор Бейерин, който засече от въздуха от 12-13 метра, но Шмайхел спаси.

При контраатака в 80-ата минута, обаче, Лестър стигна до попадение. Резервата Дженгиз Юндер беше изведен в дясно и центрира отлично към непокрития Джейми Варди, който с плонж с глава от 5 метра засече в мрежата.

В добавеното време Варди беше изведен в чиста позиция в ляво в пеналта от Марк Олбрйтън, но Бернд Лено направи отлично спасяване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!