Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев дублира титлата си в Кьолн

Саша Зверев с маска и трофей.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският тенисист Александер Зверев триумфира в Кьолн за втора поредна седмица, след като победи аржентинеца Диего Шварцман с 6:2, 6:1 във финала на втория турнир в немския град. 

Миналата неделя 23-годишният Зверев спечели титла номер 12 в кариерата си, отново в Кьолн, а вчера той бе безапелационен срещу намиращия се в добра форма Шварцман.

"Знам, че във финалите трябва да покажеш най-добрия си тенис, за да имаш шанс, така че съм много щастлив от представянето си. Това беше най-добрият ми мач в тези две седмици. Диего е тенисист, срещу когото можеш да изпитваш големи трудности, защото той не допуска грешки от основната линия. Формата ми се подобрява и мисля, че скоро ще съм във върхова форма", сподели Зверев на церемонията по награждаването.

"Саша беше много по-добър от мен днес. Той заслужи титлата си миналата седмица, а днес бе просто перфектен на корта", коментира Шварцман, за когото това бе първи турнир като част от топ 10 на света.

Зверев, който добави 250 точки към актива си за световната ранглиста и прибра 13 320 евро от наградния фонд, е с баланс от 17 победи и 3 загуби след подновяването на сезона през август. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна