Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин от Дзянсу: Ситуацията в Китай е овладяна с дисциплина, технологии и организация

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ситуацията в Китай е овладяна. Нови случаи на коронавирус се регистрират при чужденци, които се прибират от Европа. Местни огнища като цяло не са се появявали от няколко месеца“. Това каза пред БНР Кирил Кирилов, живеещ в китайската провинция Дзянсу.

„В нашата провинция нещата са спокойни, имахме един чужденец, който се прибра от Италия и разбрахме, че имал контакт в автобуса от летището към разпределителен център за карантиниране. Всички ние в последствие бяхме карантинирани в специален лагер, там ни направиха тестове и стояхме три дни там“.

Кирилов уточни, че повечето случаи се проверяват още на летището и чужденците се карантинират поне за 14 дни.

Маски се носят се носят в целия обществен транспорт и там се правят щателни проверки. В самите населени места почти всички мерки са отпаднали - 90 на сто, с изключение на обществените места, маски не се носят почти никъде. Преди месец бяха намерили 10 човека заразени в една провинция на север, но за една седмица тестваха 11 милиона души и се оказа, че няма разпространение, само петима души намериха“.

В предаването „Преди всички“ Кирилов допълни:

Дисциплина, технологии и организация – това се прави в Китай. Хората следват модела и не се съпротивляват срещу мерките. И още, за разлика от Европа, тук хората вярват на правителството си и затова мерките се спазват по-лесно“.

Интервюто с Кирил Кирилов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени