Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Вдъхновяващи истории на успели българи“ - новите неизвестни герои

Снимка: Pixabay

Книгата „Вдъхновяващи истории на успели българи“ вече е на книжния пазар. Тя разказва за иноватори, творци, спортисти, фотографи, бизнесмени, пътешественици. Проектът е на списание „Амбиция“.

Преди три години от списание „Амбиция“ сформирали екип със задачата да издирва интересни истории на наши сънародници от страната и чужбина. Събрали стотици интервюта, публикували ги на сайта на списанието, а най-добрите 50 от тях публикуват в книга.

Кое е вдъхновяваща история?

„За мен вдъхновението е това, което ще те мотивира да направиш първата, малка крачка към твоята цел“, каза в предаването „Преди всички“ Иван Белчев от „Амбиция“.

На старта на проекта решили да искат от всеки от събеседниците по трима други негови познати, които имат вдъхновяващи истории, имат какво да разкажат и не са медийни личности. Така историите се умножават, а с тях - и добрите примери за успех. 

„Ние, българите, се гордеем с нашата история. Това е факт. Но ние имаме много силна нужда да намираме личностите, новите герои и точно това търсим в обикновените хора, които не са известни на публиката“, подчерта Иван Белчев. 

Интервюто с Иван Белчев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени