Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Интегрираните системи за "умен" дом събират повече елементи на комфорт

Регулиращо се осветление, високотехнологични домакински уреди, 24 часа сигурност и уют, са само част от елементите, които може да включва един "умен" дом. Макар и не чак толкова разпространени до този момент в България, "умните" домове започват да стават тренд и по нашите географски ширини.

Иновациите в жилищните технологии бяха една от изключително интересните теми, засегнати в рамките на конференцията BuildingInnovationForum 2020 - специализирано събитие в сферата на архитектурата, строителството и сградните технологии в България. Платформата предоставя възможност на най-активните професионалисти в проектирането и реализацията на мащабни и иновативни сгради, ангажирани с ключовите за пазара проекти, да споделят актуални тенденции и добри практики в контекста на важни за индустрията теми.

Митко Цонев

"Умният" дом може да бъде направен от крайния потребител самостоятелно, да бъде съвкупност от различни готови устройства или да бъде разработена интегрирана система, вградена в самия имот, обясни пред Радио София Митко Цонев, smart home консултант. Тогава различните елементи функционират в синхрон - контрол на достъпа, отопление и осветление, озвучаване, дори и елементи свързани с градината.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от