Въпреки ситуацията с коронавируса вече има интерес от граждани и фирми за организиране на тържества за приближаващите коледни и новогодишни празници. Това съобщи Павлин Косев, председател на Варненската ресторантьорска и хотелиерска асоциация.
Според него и браншът, и гражданите вече имат много повече информация за предпазните мерки и затова се връщат към традиционните тържества:
"Знаят, че купувайки по-рано пакетите, имат отстъпки за ранни записвания, така че има интерес към момента. Голяма част от хотелите, които имат по-големи ресторанти, говоря с над 100 места, дори с на 50% капацитет си струва да провеждаме едно такова мероприятие, защото 50-60-70 човека да бъдат в ресторанта, си заслужава. Около 10-15% е възможно да поскъпнат кувертите, защото при половин капацитет самата себестойност става по-висока, а не че искаме да спечелим повече".
Косев добави, че браншът очаква от държавата точен алгоритъм за действия при евентуална втора вълна на коронавируса, за да бъдат стандартите на безопасност еднакви за всички.