Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Красимир Добрев и д-р Митко Баев са новите почетни граждани на Сливен

Снимка: Община Сливен

Общински съвет Сливен удостои със званието „Почетен гражданин на Сливен“ доц. Красимир Добрев и д-р Митко Баев. Двамата бяха отличени по време на тържествената сесия на местния парламент по-случай 26 октомври, Димитровден, празникът на Сливен. 

На площад „Хаджи Димитър“ се проведе официалната церемония по издигането на националния флаг, знамето на Сливен и ЕС. Довечера ще бъдат връчени годишните награди на общината за литература и изкуство, бизнес и достижения в публицистиката и опазване на културно-историческото наследство. 

Дългогодишният завеждащ Инфекциозно отделение д-р Митко Баев получи почетното звание за заслуги в областта на здравеопазването.  

"Да, аз се гордея с това признание, но аз съм сигурен, че общинските съветници, ръководството на общината по този начин изразяват, а и не само те, признателността си към всички хора, които работят за здравето на хората."

Другият почетен гражданин, художникът доц. Красимир Добрев, който е и носител на голямата награда на общината за литература и изкуство „Добри Чинтулов“, сподели:

"Заедно с мен много достойни хора бяха удостоени и се радвам, че вървим заедно всички и по този начин даваме пример за онова единство, от което имаме вопиюща нужда."

Почетен знак-значка получиха лекари, медицински сестри и санитари, работещи на първа линия в ситуацията с коронакризата, полицаи и пожарникари.  С почетен знак плакет посмъртно бе удостоена д-р Илияна Иванова, за професионализъм в борбата и с COVID-19.  



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна