Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Кадев: Банско ще се опази чист при спазване на мерките

Снимка: БГНЕС

Зимните курорти са в трескава подготовка за сезона, най-вече с мерките за безопасност. Засега непреодолим проблем остава несигурността и прогнозите за спад в индустрията, което се потвърждава и от скоростта на разпространението на коронавируса.

В предаването „12+3“ кметът на община Банско Иван Кадев каза: 

Хората трябва да бъдат на чист въздух, на слънце, по-рядко заразяването става на открити места. Сигурен съм, че мерките, които се предвиждат, ще ни предпазят от Covid-19. Трябва да работим и с единна платформа за рекламата и България да бъде приемана като безопасна дестинация. Хората са убедени, че при спазването на мерките ще се опази районът чист. Важно е самите хотелиери, собствениците да гарантират безопасността на своите гости. За летния сезон много от обектите с безупречни мерки бележат ръст като посещаемост в сравнение с миналия сезон“.

Кадиев поясни, че в Банско ще има лаборатория за PCR тестове.

„Местата за карантинни хотели се обмислят като вариант. Работим в тази посока с бранша. Дано не се налага, но от гледна точка на гостите е хубаво да се случи“.

Кметът на Банско увери, че в зоната на лифта и в ски зоната ще се следи за спазване на противоепидемичните изисквания:

Кабинките ще се дезинфекцират по график. Касите за купуване на карти ще се следи за отстоянието между хората. Ще има апарати за купуване на карти. Ще има около 10 места за закупуване на такива карти“.

Интервюто с Иван Кадев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна