Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат се нови ограничителни мерки в Ловешко

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус и стойности близки до критичната „червена“ зона Общинският оперативен щаб в Ловеч реши да бъдат въведени нови ограничителни мерки срещу разпространението на заболяването. Сред тях е затварянето на нощните барове и на дискотеките.

От щаба са отправили предложения до директора на РЗИ - Ловеч, считано от утре, 27 октомври, в училищата на територията на общината да се ограничи достъпът на външни лица, включително до физкултурни салони и зали, в които се провеждат мероприятия, тренировки и репетиции с участие на външни за училището лица.

В сградите, в които се осъществява читалищна дейност, са допустими мероприятия само ако са съгласувани предварително с Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавирус, а репетициите са преустановени.

В обредните зали на територията на Община Ловеч при провеждане на радостни или тъжни ритуали се допускат не повече от 10 лица при спазване на противоепидемичните мерки.

Общинският оперативен щаб препоръчва на директора на РЗИ - Ловеч да издаде заповед за преустановяване на посещенията в нощните клубове и дискотеки на територията на община Ловеч, а посещението на заведения за  хранене да бъде разрешено само до 23.00 часа.

Засега не се предвижда затваряне на училища и детски градини. Под карантина са 81 деца, като положителни за коронавирус са пет, както и трима учители.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна