Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан и Рома не успяха да се победят

Лидерът в Серия "А" Милан спря победната си серия. Прeд празните трибуните на "Сан Сиро" домакините и Рома направиха голов спектакъл, който завърши без победител - 3:3.

Златан Ибрахимович (2, 79-дузпа) и Алексис Салемакерс (47) бяха точни за "росонерите", докато Един Джеко (14), Жордан Верету (71) и Мараш Кумбула (84) три пъти връщаха попаденията във вратата на Чиприан Татарушану, който направи кошмарен дебют за отбора от Милано. Румънецът подари първото попадение на гостите, а общо получи три пъти повече голове от Джанлуиджи Донарума, който имаше един допуснат гол в първите четири кръга от сезона.

Реферът Пиеро Джакомели пък шокира всички, като даде две изключително спорни дузпи. Първо той измисли такава за "вълците", която Верету реализира за 2:2 в 71-ата минута, а в 79-ата минута даде такава и на Милан, реализирана от Ибрахимович.

Интересното е, че в нито един от двата случая, реферът не се възползва от ВАР, като не гледа нито едното от двете положения.

Златан Ибрахимович и компания загубиха първи точки през този сезон, но останаха на първо място с 13 точки. Римляните пък имат осем точки, а след три дни приемат ЦСКА-София на "Олимпико" в мач от груповата фаза на Лига Европа. "Червено-черните" пък чакат Мартин Минчев и Спарта (Прага) този четвъртък във втори мач от същия турнир.

Така Милан пропусна да дръпне в класирането и за четвърти път в своята история да стартира с пет успеха в първите пет кръга на Калчото, последният от тях през 1992/1993 г., но въпреки това записа 22-и пореден мач без загуба във всички турнири. Освен това "росонерите" вече в 25 поредни мача са отбелязвали гол в първенството, нещо което не им се бе случвало от 1973 година.

Рома пък остана без поражение на терена, след като единствената загуба дойде служебно след равенството 0:0 с Верона на старта на кампанията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени