Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училища и детски градини в Банско организират пунктове за хартиени отпадъци

Всяко училище и детска градина в Банско ще организира пункт за събиране на хартиени отпадъци в рамките на кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци "Всички заедно за природата", съобщи БТА.

Организатори на кампанията, която започва в началото на октомври 2020 г., са община Банско и "Екопак България", като в нея могат да участват всички училища, детски градини, хотели, ресторанти и кафенета в Банско. Детските заведения, които се включат и предадат минимум сто килограма отпадъци от хартия и картон, ще получат комплекти картонени кошчета за разделно събиране. Подаръци ще има и за учениците, като всеки, донесъл над пет килограма хартия, ще получи тетрадка от рециклирана хартия. На 27 и 28 октомври 2020 г. бизнесът също ще може да предаде събраните отпадъци в общинския гараж на ул. "Дунав" 22. Хотелите, заведенията и магазините, които донесат минимум сто килограма отпадъци от хартия и картон, ще бъдат наградени със "зелен" сертификат от община Банско и "Екопак България".

Кампанията за събиране на отпадъци от хартия и картон стартира в началото на м. октомври 2020 г. във всички училища, детски градини, хотели, ресторанти и кафенета в Банско. За най-активните в кампанията ще има награди от "Екопак България".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна