Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Нейков: Много по-лесно е да натъжиш човек, отколкото да изтръгнеш усмивка

Любомир Нейков
Снимка: Георги Бангиев

"Забавлявам се на човешката глупост, на нашата глупост, на нашата безпросветност, на незнанието", каза за БНР познатият от театралната сцена и екрана актьор Любомир Нейков. 

"Много по-лесно е да натъжиш човек, да го накараш да се разплаче, като му разкажеш някоя тъжна история от своя живот, на някой близък или нещо, което си чул, докато усмивка да изтръгнеш в един труден момент, особено сега в тези времена, е много ценно и много трудно", подчерта Любомир Нейков в предаването "Нощен хоризонт".

Проф. Любомир Гърбев е бил преподавател на Любомир Нейков по сценична реч и художествено слово в НАТФИЗ.

"Той е от типа мечта за всеки един преподавател, защото много бързо усвоява, много бързо възприема. За него е характерно това неистово любопитство, с което той се втурва и в сценичните задачи, и в работата с текста и всичко това го направи любопитен студент, който изненадва и себе си, и преподавателите", сподели Гърбев.

За Любо Нейков проф. Любомир Гърбев е любимият му преподавател. "Той има енциклопедични познания в областта на театъра, да не говорим за специалността, която преподава, че там тайни за него няма".

Любомир Нейков е роден в село Николаево, Плевенско, прекарва детството си в Червен бряг. Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност актьорско майсторство за куклен театър.

Повече можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна