Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 гръцки области са под заплаха от локдаун

Снимка: ЕПА/БГНЕС

13 гръцки области са под заплаха от затваряне (локдаун), съобщават здравните власти. Кметове призовават гражданите стриктно да спазват мерките, за да не бъдат поставени под карантина. За последното денонощие се отчита лек спад на броя на заразените и те са 714. Увеличава се броят на приетите в болници.

Кметовете на застрашените гръцки области апелираха за стриктно спазване на всички мерки, за да не попаднат под карантина. Кметът на град Янина съобщи пред медиите, че ситуацията в областта е критична с непрекъснато нарастващ брой на заразените и 90% заетост на специализираните болнични отделения.

В Серес също очакват до дни да бъдат поставени под карантина.

Наредбата за носене на маска се спазва, констатираха властите с малки изключение на неподчинение, предимно от младежи, които ги глобяват с по 150 евро. В цялата страна полицейски екипи патрулират денонощно.

Задължително е носене на маска и в личния автомобил, припомнят от полицията. Допустимо е пътуване до три човека в автомобил .При двама - ако не са от едно семейство, също е валидна наредбата за маска.

За нарушение на вечерния час налагат масови глоби на заведения и отнемат лиценз за седмица.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна