Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Манова: Искам след 10 години да се смея всеки ден

Габриела Манова представя дебютната си стихосбирка „Навици“ в Стара Загора, по време на награждаването на 37-ия национален конкурс за младежка поезия „Веселин Ханчев“. То ще се състои на 30-ти октомври от 18,00 часа в Регионалния исторически музей. Габриела Манова е носител на голямата награда „Златното яйце“ от 2019 г. и по регламент печели издаване на първа самостоятелна стихосбирка.

Пиша стихотворения от пет-шест години, а тези в книгата са един обзор на моето пристъпване в 20-тте ми години - порастването, отделянето от всичко познато и перипетиите, които произтичат от това. Писането е опит да свикна със себе си и с всичките си навици.

Габриела Манова участва за трети път в конкурса „Веселин Ханчев“ и е класирана на второ и трето място съответно през 2017 и 2018 г.

Конкурсът „Веселин Ханчев“ е чудесна възможност за млади пишещи хора да се съберат на едно място и да обменят идеи, защото често се случва пишещия човек да не е разбран от околните и да няма с кого да поговори за писането си. Конкурсът е място, на което можеш да срещнеш съмишленици.

Цялото интервю с Габриела Манова можете да чуете в прикачения звуков файл. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!