Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Ловеч е в червената зона

Снимка: БГНЕС

Област Ловеч вече е в червената зона след като заболeваемостта там от коронавирус достигна 142 на 100 хил. население за  последните 14 дни, заради което със заповед на РЗИ – Ловеч, се въвеждат по-строги противоепидемични мерки.

Затварят за посетители дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни с нощен режим на работа па открито и закрито.

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на открито и закрито се допускат до 23 часа, при заетост на местата не повече от 1 човек на 2 кв. м от търговската площ на обекта и осигуряване на дистанция от 1.5 м между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на една маса.

Забраняват се организирани събития (празненства, семинари, конференции и др.) на закрито, а в ритуалните зали за сватби, кръщенета и погребения се допускат до 10 души.

Преустановяват се  масови мероприятия на открито и закрито. Спортните състезания на закрито ще са без публика, а на открито - само с 30 на сто от капацитета. Същия процент зрители ще се допускат в кината, театрите, концертните и др. зали за културни събития.

Всички работодатели и органи по назначаване да организират дистанционна форма на работа на служителите, където е приложимо.

Заради нарасналия брой заболели от Covid в болниците в областта са преустановени плановите операции и плановия прием на пациенти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна