Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат парното в София

Снимка: БГНЕС

„Топлофикация - София“ започва поетапното пускане на парното в столицата.

Първо ще бъде включено отоплението на детските градини и ясли, учебните и здравни заведения, след това - на жилищните сгради. До края на седмицата парно ще имат и административните и стопански потребители.

От дружеството напомнят на потребителите да се отворят на максимална степен вентилите, за да се избегне намаленото топлоподаване заради „въздушни възглавници“. Добре е да се провери и дали работят уредите им за дялово разпределение. 

Абонатите, които все още не желаят включване на отоплението в сградата, трябва да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от Общото събрание на етажната собственост. 

Преди пускането на отоплението потребителите трябва да приключат всички ремонти в сградите и жилищата си, каза в интервю за "Хоризонт" говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова.

Всички ремонти, извършвани от дружеството, са приключили. „Топлофикация“ е готова за новия отоплителен сезон, декларира Павлова.

Част от клиентите на "Топлофикация - София" вече са получили новите по-опростени фактури за парно и топла вода, каза още Елизабет Павлова. В новите фактури присъства информация за ретроактивното възстановяване на сумите заради намалената цена на природния газ, посочи тя. 

Други детайли по темата чуйте в звуковия файл. 





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени